تفاوت بین یک بیزنس کوچ و یک مشاور: به کدام یک نیاز دارم؟

تفاوت بین یک بیزنس کوچ و یک مشاور: به کدام یک نیاز دارم؟
من فکر میکنم یک نقطه اشتراک منحصربهفرد بین اکثر صاحبان کسبوکار وجود دارد: آنها بیشترین انتظار را از خود و کسب و کارشان دارند.
اکثر صاحبان کسب و کار اطمینان دارند که میتوانند کاری را انجام دهند که دیگران نمیتوانند انجام دهند، میتوانند مشکلاتی را حل کنند که دیگران نمیتوانند و این همان چیزی است که روحیه کارآفرینی آنها را هدایت میکند.
اما بیایید بپذیریم همه ما همچنین به نقطه ای رسیده ایم که متوجه شدهایم برای حل یک مشکل fi به تنهایی قادر به حل مسئله نیستیم.شاید با خودتان فکر کرده باشید؛ با وجود تمام تلاشهایتان، هنوز ساعات کافی در روز پیدا نکردهاید تا در همه چیز متخصص شوید. به همین دلیل است که همه ما هنوز دندانپزشک، خلبان جنگنده یا بریک دانسر در اوقات فراغتمان نیستیم…
و بنابراین، زمانی که ما به دنبال پاسخ هستیم، اغلب به بیزنس کوچها، مشاوران کسب و کار و مشاوران برای ارائه آن پشتیبانی تخصصی نگاه میکنیم. اما مشکل اینجاست: چند بیزنس کوچ یا مشاور استخدام کردهاید که چندان مفید نبودهاند؟
مشکلی که اکثر مالکان کسب و کار هنگام استخدام بیزنس کوچ یا مشاور دارند، یافتن بیزنس کوچ مناسب برای استخدام است. مانند این است که وقتی حتی 100٪ از تشخیص خود مطمئن نیستید مجبور شوید یک متخصص پزشکی را انتخاب کنید. و این میتواند منجر به ناامیدی زیادی و هدر رفتن منابع شود.
بنابراین بیایید به نکاتی بپردازیم تا به شما کمک کند تصمیم بگیرید چه کسی را باید استخدام کنید.
تفاوت بین یک مربی کسب و کار و یک مشاور چیست؟
حدس میزنم از قبل با نقشهایی که مربیان و مشاوران میتوانند ایفا کنند آشنا هستید، اما در یک اقتصاد شلوغ، مردم سعی کردهاند با تعاریف خود از هر کدام کمی بیش از حد هوشمندانه عمل کنند. بنابراین بیایید مطمئن شویم که از همان مجموعه تعاریف کار میکنیم.
هم یک بیزنس کوچ و هم مشاور روی کمک به شما برای حل مشکلات کسب و کارتان متمرکز هستند. تفاوت در رویکرد آنهاست.
یک بیزنس کوچ رویکرد بهبود شما را به عنوان رهبر کسب و کار شما اتخاذ میکند. یک مشاور کسب و کار رویکرد عملیتری را اتخاذ میکند و راه حلهای خاصی را برای خود کسب و کار شما ارائه می دهد.
برای تفهیم بهتر این مفهوم، مربیگری “با تو انجام می شود” و مشاوره “برای تو انجام می شود”.
بیایید روی این تمرکز کنیم که کدام گزینه برای اهداف شما مناسب است. و بله، کسانی هستند که در این تعریف قرار دارند
آیا یک مربی کسب و کار برای شما مناسب است؟
بیایید توضیحاتمان را با مربی کسب و کار شروع کنیم؛
یکی از بزرگترین ضعفهایی که بسیاری از صاحبان کسبوکارهای کوچک با آن مواجه هستند، این است که آنها غالباً به کارهایی که کسبوکارشان انجام میدهد بهتر از نحوه راهاندازی کسبوکارشان تسلط دارند. این یک چالش خاص را ایجاد می کند زیرا شرکت شما مقیاس میشود و تمرکز شما باید از اجرای ساده (مثلاً پخت کیک) به عملیات (استخدام کارکنان برای پخت کیک) به استراتژی (آیا باید پیشنهادات و مکان های خود را گسترش دهیم؟ آیا باید کیک را به صورت آنلاین بفروشیم) ؟
در این مرحله است که بسیاری از صاحبان مشاغل درگیر کمالگرایی میشوند. توسعه و اجرای یک استراتژی رشد همیشه به همان مجموعه مهارتها و تجربهای نیاز ندارد که در ساختن کسبوکار خود به دست آوردهاید.این مالک کسبوکار است که از مربی کسبوکار بیشترین سود را میبرد – زیرا میتواند راهنمایی و پشتیبانی لازم برای رهبران کسبوکار موفق را ارائه دهد.
تبدیل کارآفرینان بزرگ به رهبران بزرگ
مشابه روشی که شما یک حسابدار را برای رسیدگی به مالیاتهای خود استخدام میکنید، یک مربی خوب کسب و کار محیط چالش برانگیز ناشی از مدیریت یک کسب و کار رو به رشد را درک می کند. آنها در مواجهه با چالشهایی که شما با آن روبرو هستید بودهاند و میتوانند در کنار شما قرار بگیرند تا به شما کمک کنند تا به رهبر مورد نیاز و ایدهآل کسب و کار خود تبدیل شوید.
چیزی که من شخصاً در مورد بیزنس کوچینگ دوست دارم این است که یک گفتگوی یک طرفه نیست، بلکه همکاری بین تجربه مالک و بیزنس کوچ است.
در نتیجه، اگر تیما ما مسئول کوچینگ کسب و کار شما باشد، صرف اینکه در مورد کسب و کار شما تعامل داشته باشد نیست، بلکه ما آنجا هستم تا به تجربیات شما کمک کنیم تا بینش داشته باشیم و آنها را به بینش تبدیل کنم.
مربیان کسب و کار با پرسیدن راه حل پیدا می کنند، نه با حر ف زدن
کوچینگ کسب و کار مجموعهای از جلسات درمانی روی یک کاناپه راحت نیست که در آن تمام احساسات خود را درباره زندگی بررسی کنید. شما در حال آوردن کسی به پای میز مذاکره هستید که تجربه و بینش او میتواند شکاف بین جایی که هستید و جایی که میخواهید به آن برسید را پر کند.
آنها از تخصص خود در توسعه کسب و کار و رهبری مانند یک قرقره استفاده می کنند – وقتی روی وزنه ای که میخواهید بلند کنید، آن را سبکتر می کند. چالشهایی که با آن روبرو هستید ناپدید نمیشوند، اما قدرت جدید شما به عنوان یک رهبر شما را برای غلبه بر آنها مجهز میکند.
چه زمانی باید مشاور استخدام کرد؟
در حالی که یک بیزنس کوچ بیشتر بر ارائه راهنمایی متمرکز است، یک مشاور کسب و کار راه حلهای خاصی را برای چالشهای خاص شما ارائه میدهد. یک مشاور را به عنوان یک متخصص موضوعی «آستین بالا زده» در نظر بگیرید.
مشاوران مختلفی برای نیازهای مختلف یک کسب و کار وجود دارد – فروش، بازاریابی، منابع انسانی، تولید. اگر به یک متخصص نیاز دارید، برای یافتن یک متخصص برای تقریباً هر جنبهای از کسب و کار خود نیازی به جستجوی زیادی ندارید.
در این مرحله، ممکن است بپرسید: «بیزنس کوچها در این موارد نیز کمک میکنند.چرا در عوض به یک مشاور نیاز دارم؟»
از نظر مفهومی، تفاوت اصلی در چیزی است که هر کدام از این دو گروه روی آن کار میکنند. یک کوچ روی بهبود شما کار میکند. مشاور مستقیماً روی کسب و کار شما کار میکند. اما در اینجا چند دلیل دیگر وجود دارد که ممکن است به یک مشاور بخواهید.
مزایای استخدام مشاور
1. شما آزاد هستید که روی کارهای دیگر تمرکز کنید.
در حالی که با مشاور خود کاملاً کنار نخواهید بود – یا نباید باشید، ارائه مشاور به شما کمک می کند تا از بار ذهنی تلاش برای توسعه و اجرای راه حل ها به تنهایی رهایی یابید.
زمان شما احتمالاً بهتر است صرف تمرکز روی کارهای دیگری شود که به توجه شما نیاز دارند. یک مشاور پوشش قابل اعتمادی را برای یک نیاز فراهم می کند تا بتوانید در حالی که همچنان کسب و کار خود را به سمت جلو حرکت می دهید.
2. شکاف دانش خود را بدون نیاز به تبدیل شدن به متخصص پر میکنید.
بدیهی است که شما کار خود را میدانید. اما در جایی که شکاف دانشی در توانایی شما (یا توانایی کارکنانتان) برای حل یک نوع خاص از مشکل وجود دارد، ممکن است یک مشاور توجه ارزشمندی باشد.
از آنجایی که آنها در صنایع و مشاغل مختلفی کار کرده اند، ممکن است نقطه برتری عینی را داشته باشند که شما برای گیر نکردن نیاز دارید.
3. ممکن است در زمان کمتری به نتایج بهتری برسید.
من اغلب میبینم که صاحبان کسب و کار در روند کسب و کارشان درجا میزنند زیرا از آوردن شخص ثالث اجتناب کردهاند – به هر دلیلی مانند از بین رفتن منابع کسب و کار یا شرکت توسط مشاوران ناکارآمد و گران قیمت در گذشته. اما وقتی مشاور مناسب را پیدا کردید، ارزش وصل کردن دانش تخصصی آنها را مستقیماً در تجارت خود به دست میآورید که میتواند در وقت و هزینه شما صرفه جویی کند.
در مقایسه بیزنس کوچ و مشاور، کدام را باید استخدام کنیم؟
حقیقت اصلی در اینجا این است که هر دو نوع متفاوتی از ارزش را ارائه میدهند، و من معتقدم که در یک دنیای ایدهآل، هر کسب و کاری هر دو را خواهد داشت. ترکیبی از وضوح در چشم انداز بلند مدت و تخصص در استراتژی کوتاه مدت شما یک استراتژی قدرتمند است.
همانطور که گفته شد، اگر به دنبال استخدام یک مربی یا یک مشاور هستید، این چیزی است که من پیشنهاد می کنم.
درصورتی به استخدام بیزنس کوچ نیاز دارید که…
اگر در زمینه ای که در درازمدت بر آن نظارت خواهید داشت به کمک نیاز دارید، یک بیزنس کوچ احتمالاً مناسبتر است. در این نوع زمینه، توانایی یک بیزنس کوچ برای توسعه بینش و مهارتهای رهبری شما میتواند ارزشمند باشد. بینش آنها نه تنها اکنون بر شما تأثیر میگذارد، بلکه شما را برای رشد بلندمدت بهتر آماده میکند.
درصورتی به استخدام مشاور نیاز دارید که…
در صورت نیاز به تخصص شخصی که در یک موقعیت خاص اعمال میشود، یک مشاور را در انتخاب کنید. آنها به عنوان پشتیبانی کمکی برای تیم فعلی شما در نظر گرفته شدهاند و پشتیبانی موقتی را برای پر کردن شکاف در تواناییهای شما ارائه میدهند. این انتخاب اگر درست و اصولی باشد، میتواند هر چیزی را از فروش و بازاریابی گرفته تا منابع انسانی و ارائه دهندگان خاص صنعت را پوشش دهد.
اگر به هر دو نیاز داشته باشم چه؟
در برخی مشاغل، شما هر دو نیاز را دارید. زمانی که به عنوان یک رهبر کسب و کار پیشرفت می کنید، به حمایت و راهنمایی نیاز دارید، اما در شرکت خود نیز چالشهای خاصی دارید.
شما هم به راهنمایی انعکاسی و هم به تخصص تجاری نیاز دارید. بینش حاصل از پرسشهای همراه با راهحلهایی که از پاسخها تشکیل میشوند.
پلتفرمهایی وجود دارند که بهترینهای هر دو را ترکیب می کنند تا نیازهای شما را در یک سقف برآورده کنند. اگر عنصر مشاوره با نیازی که میخواهید برآورده کنید، یکی از این موارد ممکن است بهترین گزینه برای شما باشد.
دیدگاهتان را بنویسید